Witam
Bardzo spodobał mi się konkurs ze zbieraniem nakrętek ,dlatego że
będzie można pomóc dzieciom niepełnosprawnym ,które uczęszczają do naszej szkoły.
Taka pomoc jest im potrzebna .
Należą się podziękowania osobom ,które stworzyły taką możliwość.
Ogólnie w naszej szkole jest atmosfera bardzo przyjazna ,dzieci akceptują
osoby niepełnosprawne i też bardzo im pomagają . Można mieć poczucie bycia takim samym człowiekiem jak zdrowi ludzie .
Może inni się wypowiedzą na ten temat ?
I jak sądzicie co oprócz podjazdu powinno się zmienić by ułatwić dzieciom niepełnosprawnym poruszanie się po szkole ?
Zachęcam do dyskusji .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Raz lub dwa razy przesypywałam te nakrętki i muszę przyznać z wielkim entuzjazmem ,że jest ich bardzo dużo !
Hmmm.. a co do tego podjazdu .. to całkiem dobry pomysł ! Przydały by się jeszcze jakieś specjalne podjazdy na schodach w szkole. Ponieważ trudno takim dziecion np. w klasie czwartej jeśli ktoś jest niepełnosprawny dotrzeć z I piętra na II piętro.
Pozdrawiam ! ;)
karolina_1998 napisał(a):
Raz lub dwa razy przesypywałam te nakrętki i muszę przyznać z wielkim entuzjazmem ,że jest ich bardzo dużo !
Hmmm.. a co do tego podjazdu .. to całkiem dobry pomysł ! Przydały by się jeszcze jakieś specjalne podjazdy na schodach w szkole. Ponieważ trudno takim dziecion np. w klasie czwartej jeśli ktoś jest niepełnosprawny dotrzeć z I piętra na II piętro.
Pozdrawiam !
Karolino masz rację co do podjazdu dla tych dzieci ''Sprawnych inaczej''
ale tu potrzeba też dobrej woli ze strony Dyrekcji ,Burmistrza no rodziców by cokolwiek zrobić
No właśnie. Ale jeżeli gdybym ja miała to zrobić .... było by już to zrobione ,ponieważ dzieci tak jak pani napisała "sprawnych inaczej" jest dość dużo. I potrzebują one pomocy ze strony starszych. Pozdrawiam
; * ; D.:*
Podręczniki
Wykaz podręczników na nowy rok szkolny 2020/2021, które należy zakupić we własnym zakresie